Náš TIP

Přejetím myši po mapě, rychle získejte telefon nebo adresu nejbližšího Informačního centra ENVIC.

Klikněte na IC pro detail.


jste zde: úvodní » Informace o životním prostředí » Potraviny


Potraviny

Včelí produkty jako prevence i lék na nemoci

27.09.2012 | Včelí produkty jsou vzácným zbožím, které člověk využíval odedávna. Nejdříve je získával od divoce žijícíh včelstev, později si včelstva přemístil blíže ke svému obydlí a začal se učit včelařit. Proč? Právě kvůli včelím produktům. Hlavní význam včel je ale jiný - opylovací činnost. Využití si...

»více detailů

Podzimní a zimní houbaření

Hřib strakoš můžeme potkat pod borovicemi až do listopadu 25.09.2012 | Většina milovníků hub chodí do lesa na svoje oblíbené druhy převážně v letních měsících a hlavní houbařské žně pro ně nastávají koncem měsíce září. Houby jsou organismy vlhkomilné, proto jejich densita i diversita závisí na nasákavosti terénu a aktuálních srážkových podmínkách. V posledních...

»více detailů

Co s ovocem z vlastní zahrádky?

23.09.2012 |   Ovoce bez přidaného cukru Možnosti konzervování ovoce bez přidaného cukru a jiných látek jsou zejména: mražení (zmrazit by se mělo při co nejnižší teplotě, v potravinářství při -45°C a uchovává se při -18°C), sterilování (tj. zaváření v páře či vodě) a sušení, což je velmi starý a...

»více detailů

Jak si upéct domácí chleba

17.09.2012 | V poslední době klesá kvalita pečiva. Velké množství se vyrábí z rozpékaných polotovarů. Na základě nové vyhlášky ministerstva zemědělství, mají povinnost od 1.8.2012 obchodníci viditelně označit slovy: "rozmrazeno" nebo "ze zmrazeného polotovaru", všechno rozpékané pečivo ve svých regálech....

»více detailů

Regionální potravina Plzeňského kraje

10.09.2012 | Již třetím rokem se český zákazník může na obalech některých potravin setkat s novou značkou, kterou uděluje Ministerstvo zemědělství ČR nejlepším výrobkům soutěže Regionální potravina. Hlavním cílem této kampaně MZe je  seznámit spotřebitele s regionálními potravinami z jednotlivých krajů České...

»více detailů

Výstava - Potraviny

Výstava 19.04.2012 | Elektronická verze výstavy na téma potraviny je složena z 8 výstavních bannerů. Na nich najdete informace o globálních i lokálních problémech a jejich řešeních v oblasti výroby a spotřeby potravin. Rozebírána jsou témata jako například globální nedostatek potravin, regionální potraviny, aditiva v...

»více detailů

„Hyper lokální“ restaurace

27.07.2011 | Slova jako „lokální“, „regionální“, „farmářský“ se skloňují čím dál častěji. Pryč je doba, kdy se diskuse o místních potravinách vedla především na fórech ochránců životního prostředí. Ti je chápali především jako nástroj omezení spotřeby potravin a zátěže jejich výroby na životní prostředí. Dnes už jsou tématem pro všechny, kteří mají rádi dobré jídlo a chtějí vědět, odkud pochází.

»více detailů

 

 

© Všechna práva vyhrazena ENVIC - ENVironmentální Informační Centra Plzeňského kraje  - envic.cz

tvorba webových stránek ANTstudio.cz | Administrace