Přejetím myši po mapě, rychle získejte telefon nebo adresu nejbližšího Informačního centra ENVIC.
Klikněte na IC pro detail.
vydáno:27.09.2012
Jak prakticky využít regionální potraviny v kuchyni si vyzkoušeli v úterý 25.9. v Klatovech účastníci kuchařského rychlokurzu, který připravilo místní environmentální informační centrum provozované obecně prospěšnou společností Úhlava. Menu sestavené kuchařským mistrem Martinem Havlíkem bylo zaměřeno na využití jednak místních regionálních potravin, ale také na sezónní dary přírody. Krémová česnečka s celozrnnými krutony, uzená pstruží filátka s restovanou zeleninou a kapr na víně s celoro-bramborovou kaší byli ukázkou, jak připravit zajímavé a zdraví prospěšné pokrmy z tamních surovin. Nejen, že si všichni vyzkoušeli přípravu jednotlivých pokrmů, ale naučili se také prakticky od A do Z zpracovat kapra až po kapří filet, a dozvěděli se také, odkud pocházejí jednotlivé suroviny použité při přípravě menu. Vždyť na Klatovsku se nachází hned několik producentů, jejíž výrobky byly oceněny značnou vítězná regionální potravina Plzeňského kraje. Sladkou tečkou na závěr po více jak čtyř hodinovém snažení byl jablečný pohár se Šumaváčkem, který ocenili všichni účastníci kurzu.
Vzhledem k tomu, že se akce mohlo z kapacitních důvodu zúčastnit pouze 16 účastníků, uvádíme zde pro všechny milovníky dobrého jídla recepty, a také seznam producentů hlavních surovin z Plzeňského kraje, z kterých byly pokrmy připravovány.
Rybí produkty – Zpracovna ryb Klatovy, a.s.
Mléčné produkty – Minimlékárna JOMA, Dolní Lhota
Zelenina – Josef Krůs Mlýn Podhora, Domažličky
Mošt a jablka – Sady Nebílovy, Lukrena, a.s.
Medové výrobky – Jaroslav Lstibůrek, Pasečnice
© Všechna práva vyhrazena ENVIC - ENVironmentální Informační Centra Plzeňského kraje - envic.cz
tvorba webových stránek ANTstudio.cz | Administrace